Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten belegde bara peulvruchtensnack met beleg

surinaams recept en recepten belegde bara peulvruchtensnack met beleg

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten belegde bara peulvruchtensnack met beleg
1/2 Madam Jeanette peper
1 theelepel Masala
Exotimex Mastersauce
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
3 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram gele erwten besan (vers gemalen gele split erwten)
Exotimex Redi Pepre Sauce
olie
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels jeera (gemalen komijn)
3 takken selderij
250-290 ml water
3 1/2 gram zout

Bara:
Alle ingrediƫnten, behalve de 2 sauzen, aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen).Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.
Beleg:
Bereid vervolgens voor het beleg de Moksie Metie.

Previous post:

Next post: