Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten char siu varkensvlees in rode saus

surinaams recept en recepten char siu varkensvlees in rode saus

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten char siu varkensvlees in rode saus
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
2 eetlepels olie (zonnebloem-)
4 eetlepels eetlepels water
250 gram varkensvlees

Vlees:
Varkensvlees in lange stukken snijden van bijv. 20 x 4 cm; Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven op 200 graden of in combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees vervolgens in reepjes. Marinadetip: zet het vlees een nacht tevoren in de koelkast in de marinade, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Jus:
8 eetlepels Moksie Metie (marinade), water en olie goed met elkaar mengen; het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten koken. Eventueel verse peper naar smaak toevoegen.
Schenk de jus over het vlees.

Previous post:

Next post: