Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten chicken masala grill gegrilde hindoestaanse kip

surinaams recept en recepten chicken masala grill gegrilde hindoestaanse kip

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten chicken masala grill gegrilde hindoestaanse kip
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
1 hele kip van circa 500 gram
1 potje (360ml) Exotimex of
Faja Lobi Chicken Masala (roerbaksaus)

Voeg de knoflook en de rozemarijn in de buikholte van de kip toe; daarna de kip in de Chicken Masala (roerbaksaus) 24 uur marineren; vervolgens de kip aan het spit op de BBQ circa 30 minuten grillen. Marinadetip:
Methode 1
Stop de kip in een grote diepvries plastic zak, giet vervolgens de roerbaksaus over de kip, knoop de zak dicht en plaats die in de koelkast; keer de zak regelmatig om voor een nog beter resultaat.
Methode 2
Plaats de kip in een grote kom en laat 4 eetlepels van de roerbaksaus in de buikholte van de kip lopen; verdeel de overige hoeveelheid van de roerbaksaus met een kwast over de buitenkant van de kip. Dek de kom af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. Voor een nog beter resultaat, moet de kip in de kom regelmatig omgekeerd worden; schep daarbij de roerbaksaus die van de kip afgelopen is met een lepel over de kip heen.

Previous post:

Next post: