Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten dawet tropische verrassing

surinaams recept en recepten dawet tropische verrassing

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten dawet tropische verrassing
100 ml Kotomisi Cocosmelk
500 ml Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop)
500 ml water
1 liter halfvolle melk
2 stuks verse sereh (citroengras)
maizena

De sereh 10 minuten in het water opkoken en daarna 1/2 uur laten intrekken (om tijd te besparen, kan dit een dag tevoren worden gedaan, waardoor de sereh nog beter intrekt); na het intrekken de sereh uit het water halen. De Su Su/Dawet (siroop), de melk en de cocosmelk aan het sereh-water toevoegen en het geheel goed mengen. In de echte Javaanse dawet horen maizenasliertjes. Kook 300ml water met 3 eetlepels maizena tot een dikke pap; doe die in een vergiet met daaronder een pan met koud water ( het koude water zorgt ervoor dat de maizenasliertjes stevig worden en niet aan elkaar plakken). Druk de maizenapap door het vergiet heen, giet het water af en doe de maizenasliertjes door de dawet.

Previous post:

Next post: