Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten erwtensoep met tom tom

surinaams recept en recepten erwtensoep met tom tom

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten erwtensoep met tom tom
250 gram spliterwten
60 gram droge vis
6 pimentkorrels
1 ui
1 groene peper
4 groene bakbananen
1 bouillonblokje
2 liter water
selderij

Het masterbeef voorkoken om te ontzouten en daarna in stukjes snijden.
Het masterbeef met de spliterwten, droge vis, pimentkorrels, ui, water en bouillonblok koken.
De fijngesneden selderie en de peper enkele minuten meekoken.
Schil de bakbananen en kook die in 20-30 minuten gaar in water met een scheutje zout.
Pureer ze hierna en maak kleine balletjes hiervan (tomtom).
Met de soep serveren.

Previous post:

Next post: