Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten fiadoe surinaamse lekkernij

surinaams recept en recepten fiadoe surinaamse lekkernij

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten fiadoe surinaamse lekkernij
4 eieren
250 ml melk
500 gram boter
250 gram suiker
500 gram bloem
1 eetlepel gist
1 eetlepel kaneel
125 gram rozijnen
2 druppels vanille essence
50 gram amandelsnippers
1-2 dl rum
125 gram krenten
50 gram sukade

De krenten en rozijnen wassen, drogen en 3 dagen van tevoren in de rum inleggen. Bij de gist 1 eetlepel suiker en de lauwwarme melk ( de melk mag niet te heet zijn) doen en goed mengen. De eieren met 3 eetlepels suiker en de vanille essence dik klutsen en vermengen met de bereide melk; 2 hoge eetlepels boter bij de massa doen en even doorroeren; vervolgens al roerende zoveel bloem toevoegen dat het deeg soepel en net rolbaar wordt. Het deeg afdekken met een vochtige doek en laten rijzen. Het cakeblik beboteren, de bodem en alle zijkanten hiervan bekleden met een dun uitgerold stuk van de deeg; vervolgens de deeg op de bodem van het cakeblik bestrijken met veel boter en daarna daarover een mengsel van de kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers doen.
Het resterende deel van de deeg dun uitrollen en dik met boter bestrijken en daarna een mengsel van kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers erover doen. Dit deeg in vingerkootlengte 1 x omrollen en in breedtes van circa 3 cm afsnijden; dit steeds herhalen totdat de gehele deeg is omgerold en in stukjes gesneden. De gesneden stukjes in het beklede cakeblik rangschikken totdat het cakeblik vol is gevuld; besprenkel dit met melk vermengd met suiker en kaneel en bak in een voorverwarmde elektrische oven op 200 graden.

Previous post:

Next post: