Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten gritibana soep met cocosmelk soep van bakbanaan met cocosmelk

surinaams recept en recepten gritibana soep met cocosmelk soep van bakbanaan met cocosmelk

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten gritibana soep met cocosmelk soep van bakbanaan met cocosmelk
50 gram gedroogde garnalen
100 gram
Masterbeef
200 ml
Kotomisi Cocosmelk
100-200 gram
Cassave
zwarte peper
2 liter water
5 pimentkorrels
2 ß 3 bouillonblokjes
1 verse peper
250 gram schenkel
2 middelgrote tomaten
1 eetlepel margarine
1 kleine droge vis
2 takken selderij
1 groene banaan (bananen)
1 grote ui

De garnalen wassen en weken.
Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Het water aan de kook brengen, daarna de ui, pimentkorrels, de soepgroente, de gewassen vis en schenkel toevoegen. Na een half uur koken de vellen en graten van de vis verwijderen. Vervolgens de masterbeef bakken in de margarine met de kleingesneden tomaat en de garnalen. De banaan en de cassave schillen en raspen en hierdoor het gebakken masterbeefmengsel doen evenals wat zwarte peper en zout. Van het mengsel balletjes maken en een voor een in de kokende bouillon laten glijden. De cocosmelk bij de bouillon doen tezamen met de rest van de fijngesneden selderij en de verse peper. Eventueel water toevoegen als de soep te dik is. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: