Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten groene erwtensoep met masterbeef

surinaams recept en recepten groene erwtensoep met masterbeef

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten groene erwtensoep met masterbeef
1 theelepel Aji-No-Moto
100 gram Masterbeef
zwarte peper
1 groene peper
4 liter water
6 pimentkorrels
4 bouillonblokjes
50 gram margarine
100 gram ham
500 gram groene erwten
750 gram varkensbovenpoot
nootmuskaat
2 takken selderij
2 laurierblaadjes
1 kleine ui

De varkenspoot in stukken hakken, wassen in zout water en goed afspoelen.
Water aan de kook brengen met de pimentkorrels, de fijngesneden ui, de laurierblaadjes en de soepgroente.
Als het water kookt, het gewassen vlees erbij doen, alsook de gewassen groene erwten.
Een uur laten koken.
In een koekenpan de margarine smelten; het in stukjes gesneden en ontzouten masterbeef en de ham bakken en bij de soep doen.
De nootmuskaat, de zwarte peper, de bouillonblokjes, de verse peper en de Aji-No-Moto toevoegen.
De soep nog een 1/2 uur doorkoken en op smaak afmaken met zout.

Previous post:

Next post: