Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten keksi surinaamse cake

surinaams recept en recepten keksi surinaamse cake

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten keksi surinaamse cake
8 eieren
8 eetlepels gesmolten en afgekoelde boter
8 eetlepels suiker
9 eetlepels bloem
2 theelepels kaneel
100 gram rozijnen
50 gram amandelen (geschaafd)
suikermuisjes
16 gram vanillesuiker
1 eetlepel rum
100 gram krenten
50 gram sukade
1-2 dl bruine bier (stout of bokbier)

De krenten en rozijnen wassen, drogen en enkele dagen van te voren in het bruine bier laten intrekken. De boter opwarmen en laten afkoelen. De eieren met een mixer gedurende 5 minuten op de hoogste stand heel dik mixen, na 3 minuten onder het mixen de vanillesuiker toevoegen, vervolgens de suiker met een eetlepel een voor een toevoegen; aansluitend hierop de bloem met een eetlepel eveneeens een voor een luchtig door de eiermassa doen, waarna de krenten, rozijnen, sukade, rum, amandelschaafsel en kaneel hieraan toegevoegd moeten worden; tenslotte de afgekoelde boter toevoegen en voorzichtig met de massa vermengen.
Let op: Steeds onafgebroken blijven mixen, zodat de luchtigheid van het deeg niet verloren gaat! De oven 10 minuten voorverwarmen en het beslag direct na het mixen in een beboterde vorm doen en daarna weer direct in de oven 60-70 minuten op 175-200 graden of in de combimagnetron op grill stand 20-25 minuten op 175-180 graden gaarbakken; de oven de eerste 20 minuten niet openen. Prik met een mes in het midden, dat droog moet zijn als de keksi gaar is. De keksi laten afkoelen en suikermuisjes er bovenop strooien.

Previous post:

Next post: