Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten kippenlevertjes met aardappelsticks sambal van kippenlever

surinaams recept en recepten kippenlevertjes met aardappelsticks sambal van kippenlever

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten kippenlevertjes met aardappelsticks sambal van kippenlever
3 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Pinda-Satesaus
2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
1-2 stuks
Madam Jeanette peper
handjevol
Aardappelsticks (frietsticks)
1/2 ui
1/4 rode paprika
2 theelepels tomatenpuree
350 gram kippenlever
15 eetlepels olie
2 takken selderij
zout

Lever in ruime hoeveelheid water circa 10 minuten gaar koken, afscheppen, in kleine blokjes snijden en wassen. Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Vervolgens Snesie Foroe en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 10 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken; de laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen. Zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: