Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten kippenlevertjes met rijst

surinaams recept en recepten kippenlevertjes met rijst

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten kippenlevertjes met rijst
1-2 stuks
Madam Jeanette peper
Kouseband
3 theelepels Exotimex Knoflook
2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
Faja Lobi Pinda-Satesaus
15 eetlepels olie
2 takken selderij
zout
1/2 ui
1/4 rode paprika
2 theelepels tomatenpuree
350 gram kippenlever

Lever:
Lever in ruime hoeveelheid water circa 10 minuten gaar koken, afscheppen, in kleine blokjes snijden en wassen. Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Vervolgens Snesie Foroe en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 10 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken; de laatste 3 minuten kouseband,paprika en selderij toevoegen. Zout naar smaak toevoegen.
Rijst:
Bereid de rijst volgens bereidingswijze van Moksie Alesie en meng de bereide kippenlevertjes door de rijst.

Previous post:

Next post: