Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten kippensoep met chinese vermicelli

surinaams recept en recepten kippensoep met chinese vermicelli

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten kippensoep met chinese vermicelli
1 theelepel Aji-No-Moto
2 eetlepels Faja Lobi Sieuw
500 gram kip
1 plakje gember (bolletje)
3 sjalotjes
100 gram chinese vermicelli
zwarte peper
1 tak selderij
1 groene peper
2 liter water
4 pimentkorrels
3-4 bouillonblokjes

Het water aan de kook brengen met de pimentkorrels en de soepgroente.
De kip wassen en met zout en zwarte peper bestrooien.
Als het water kookt, de stukken kip toevoegen alsook de gember, de sojasaus en de verse peper.
Na 30 minuten koken, de in stukken geknipte Chinese vermicelli toevoegen alsmede de bouillonblokjes.
De soep nog ongeveer 10 minuten laten koken.
Van het vuur af, de fijngesneden sjalotjes door de soep scheppen, evenals de Aji-No-Moto.

Previous post:

Next post: