Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten loempia sranang surinaamse loempia

surinaams recept en recepten loempia sranang surinaamse loempia

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten loempia sranang surinaamse loempia
4 theelepels Aji-No-Moto
2 theelepels Exotimex Knoflook
Exotimex Mastersauce
Exotimex Redi Pepre Sauce
1 Madam Jeanette peper
100 gram Kouseband
olie
8-10 takken selderij
zout
1 kleine witte kool
1 kleine witte kool
1 theelepel suiker
20 loempiavellen (diepvries)
100 gram mihoen
200 gram tauge
60 gram bamboescheuten
150 gram wortel (uit pot, fijngesneden)
250 gram kipfilet
1 grote ui

Mihoen 10 minuten in koud water weken en daarna uitlekken.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik. De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken; knoflook, gesnipperde ui en fijngemalen peper toevoegen en enkele minuten meebakken. Mihoen, selderij, witte kool en alle overige ingrediĆ«nten hieraan toevoegen en het geheel 5-10 minuten roerbakken; zout naar smaak toevoegen. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen. Leg op het midden van ieder loempiavel 2 eetlepels van de vulling; vouw de loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de loempiavel; de Surinaamse loempia heeft een wat plattere en bredere vorm. Verhit de olie en bak de loempia’s met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Previous post:

Next post: