Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten machrie masala zoet zure vis in masala

surinaams recept en recepten machrie masala zoet zure vis in masala

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten machrie masala zoet zure vis in masala
1 middelgrote snoekbaars of kabeljauw of 500 gram filet hiervan
1 theelepel Aji-No-Moto
Olie
1 eetlepel Masala
3 theelepels Faja Lobi Knoflook
3 bouillonblokjes
1/2 tomaat
1/2 ui
1/2 verse peper
1/2 groene mango
bloem
1 1/2 kopje water

De snoekbaars of kabeljauw schoonwassen en in moten snijden, wat bloem lichtelijk over de moten strooien om plakken in de pan te voorkomen en in de olie bakken.
De uien, knoflook en peper lichtbruin fruiten, waarna de masala, de tomaat, de Aji-No-Moto en bouillonblokjes toegevoegd moeten worden. Het geheel circa 2 minuten doorbakken. De vismoten hieraan toevoegen, goed omscheppen, daarna de in dunne plakjes gesneden mango en het water toevoegen. Met afgesloten deksel 5 minuten door laten koken.

Previous post:

Next post: