Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten masoesa alesie nanga botoe gele rijstgerecht met kippenbouten

surinaams recept en recepten masoesa alesie nanga botoe gele rijstgerecht met kippenbouten

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten masoesa alesie nanga botoe gele rijstgerecht met kippenbouten
3 kopjes
Kotomisi Rijst
3 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram Kouseband
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
2 stuks pimentkorrels
7 eetlepels olie
zout
1 laurierblad
4 kippenbouten
1/2 ui
1 theelepel tomatenpuree
25 gram gedroogde garnalen
boter

Masoesa-Alesie:
Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden), pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Botoe (Surinaamse kippenbouten):
De Moksie Metie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en een nacht tevoren laten marineren. Leg op elke kippenbout een klontje boter en bak ze daarna in de oven op 175-200 graden gaar; de kippenbouten kunnen ook worden gergild of geroosterd. Snijdt de kippenbouten in stukjes of serveer ze heel.

Previous post:

Next post: