Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten moksie alesi met bakkeljauw

surinaams recept en recepten moksie alesi met bakkeljauw

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten moksie alesi met bakkeljauw
500 gram Kotomisi Rijst
500 gram Faja Lobi Bakkeljauw
2 eetlepels Faja Lobi Ketjap A
1 ui
2 tomaten
1 halve rijpe verse peper
2 bouillonblokjes
1 dl olie
zwarte peper
0,75 liter water
50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen

Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. De olie in de pan doen en hierin de gesnipperde ui, tomaat, peper, gedroogde garnalen en stukjes bakkeljauw bakken. Het water en de zwarte peper toevoegen. Dit alles laten opkoken, op smaak afmaken met de ketjap en de bouillonblokjes. De gewassen rijst en de verse peper toevoegen. Zodra water en rijst koken het vlammetje lager draaien en de moksie circa 45 minuten zachtjes gaar koken.

Previous post:

Next post: