Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten moksie alesie gemengd rijstgerecht

surinaams recept en recepten moksie alesie gemengd rijstgerecht

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten moksie alesie gemengd rijstgerecht
3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
3 theelepels Exotimex Knoflook
2 theelepels Aji-No-Moto
1 potje
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
75 gram gebraden kipfilet in dunne plakjes voorgesneden
200 gram groentemix
1 ui
3 eieren
olie
zout
250 gram kipfilet

Moksie Alesie (de rijst):
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog. Eieren met de ajinomoto in 3 eetlepels hete olie roerend fijn bakken en afscheppen.
9 eetlepels olie verhitten en de ui, knoflook en de peper hierin lichtbruin fruiten, de Mexico-Mix toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de gebraden kipfilet ( in stukjes gesneden van 2×1 cm) en de eieren de laatste minuut toevoegen en het geheel goed omscheppen. Zout naar smaak toevoegen. Moksie Metie (het vlees):
Kipfilet in lange stukken snijden van bijv. 20×4 cm; 5 volle eetlepels Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes.
Marinadetip: in Suriname wordt het vlees
een dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.

Previous post:

Next post: