Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten moksie alesie met gele erwten

surinaams recept en recepten moksie alesie met gele erwten

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten moksie alesie met gele erwten
500 gram Kotomisi Rijst
125 gram Masterbeef
2 winterwortels
0,75 liter water
100 gram ham
2 kleine tomaten
150 gram margarine
125 gram gele split erwten
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen
250ml
Kotomisi Cocosmelk
150 gram doperwten

Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De ham wassen, ontzouten en in stukjes snijden. De gele split erwten een nacht tevoren in ruim water weken.
Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de ham, de tomaten en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water, de winterwortels(fijngesneden) en de doperwten hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix).
De rijst, de cocosmelk en de gele split erwten hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: