Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten moksie alesie met kool en peultjes

surinaams recept en recepten moksie alesie met kool en peultjes

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten moksie alesie met kool en peultjes
250 ml
Kotomisi Cocosmelk
500 gram Kotomisi Rijst
125 gram Masterbeef
0,75 liter water
2 tomaten
125 gram margarine
50 gram ham
200 gram gerookte vis
250 gram peultjes
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
250 gram kool
50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen

Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De ham wassen en ontzouten. De gerookte vis van vellen en graten ontdoen, in stukjes verdelen en 10 minuten in ruim water weken.
Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de ham, de tomaten, de gerookte vis en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix).
De rijst, de cocosmelk, de peultjes en de kool hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: