Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten moksie foroe gemengde kippenborstfilet

surinaams recept en recepten moksie foroe gemengde kippenborstfilet

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten moksie foroe gemengde kippenborstfilet
250 gram kippenborstfilet
boter
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)

Snijd de kip in stukken van bijv. 12x8cm en verdeel het in 3 gelijke delen voor de 3 verschillende marinade’s; per deel marineren met een marinade. Voeg de marinade aan het vlees toe tot het ondergedompeld is en marineer het 2-3 uur. Leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het daarna in de oven op 200 graden gaar; het vlees kan ook worden gegrild of geroosterd. Marinadetip: in Suriname zet men het vlees een nacht tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.

Previous post:

Next post: