Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten murgie tarkari masala kip met kool in masala

surinaams recept en recepten murgie tarkari masala kip met kool in masala

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten murgie tarkari masala kip met kool in masala
5 eetlepels Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
1 Madam Jeanette peper
2 theelepels Masala
4 theelepels Exotimex Knoflook
1 kilo witte kool
3 theelepels tomatenpuree
1 theelepel gemalen komijnzaad
300 gram kipfilet
2 kopjes water
15 eetlepels olie
1 ui
zout

Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten, daarna kip toevoegen en bakken tot het gaar is; Kip in Masala (marinade), masala, tomatenpuree en komijn toevoegen, goed omscheppen, vervolgens de kool (in fijne stukjes gesneden) toevoegen en 5 minuten roerbakken. Tenslotte het water toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen; tussentijds enkele malen omscheppen. Zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: