Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten nasi goreng met bakkeljauw

surinaams recept en recepten nasi goreng met bakkeljauw

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten nasi goreng met bakkeljauw
200 gram Faja Lobi Bakkeljauw
3 eetlepels Faja Lobi Nasi Goreng (roerbakmix)
1/2 Madam Jeanette peper
3 theelepels Faja Lobi Knoflook
3 kopjes
Kotomisi Rijst
3 theelepels tomatenpuree
15 eetlepels olie
100 gram doperwten
3 takken selderij
1/2 ui

Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking gaarkoken.
Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Olie verhitten, bakkeljauw hierin lichtbruin bakken, hieraan toevoegen knoflook, ui, peper en 3-4 minuten roerbakken; Nasi Goreng (roerbakmix), tomatenpuree, doperwten en selderij toevoegen en omscheppen; de rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen Serveertip: Serveren met o.a. spiegelei, tomaat, komkommer,
Ei-Sliertjes,
Kouseband,
Gebakken Banaan,
Zuurgoed.

Previous post:

Next post: