Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten okro bravoe okersoep

surinaams recept en recepten okro bravoe okersoep

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten okro bravoe okersoep
50 gram gedroogde garnalen
3 stuks
antroewa
1 Madam Jeanette peper
100 gram Masterbeef
200 gram tajerblad
1 potje (360ml)
Faja Lobi Saoto (soepmix)
2 liter water
3-5 pimentkorrels
1 laurierblad
2 grote tomaten
margarine
2 takken selderij
8 stuks oker
1 grote ui
250 gram soepkip

Het water verhitten, hieraan toevoegen de Saoto (soepmix), de selderij, de pimentkorrels, de ui en het laurierblad; het geheel omroeren en 15 minuten koken.Tijdens het koken de bouillon enkele malen omroeren. Het
tajerblad wassen en in de bouillon meekoken, haal het vervolgens uit de bouillon en klop het fijn tot moes. Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Week de gedroogde garnalen circa 15 minuten in warm water.
Het
Masterbeef, de soepkip, de gedroogde garnalen, de in stukken gesneden tomaat in de margarine bakken en daarna aan de bouillon toevoegen; voeg aan de bouillon tevens de verse peper toe.
De okers wassen, de uiteinden verwijderen en ze vervolgens in ronde plakken snijden. De antroewa ‘s in stukjes snijden, aan de bouillon toevoegen en 5-10 minuten koken tot die zachtgekookt zijn, daarna de oker toevoegen en de soep 15 minuten doorkoken; voeg de laatste 5 minuten het
tajerblad toe.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: