Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten pastei sranang surinaamse kippastei

surinaams recept en recepten pastei sranang surinaamse kippastei

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten pastei sranang surinaamse kippastei
3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
2 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram Aardappelsticks (frietsticks)
50 gram Kouseband
Madam Jeanette peper
2 (450 gram per pakje) pakjes bladerdeeg
250 gram kipfilet
400 gram groentemix
1/2 ui
4 hardgekookte eieren
3 takken selderij
zout
olie
2 theelepels tomatenpuree

Vulling:
Snijd de kip in kleine stukken en bak het in de olie gaar. Ui, knoflook en peper toevoegen en enkele minuten meebakken; daarna Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.Vervolgens groentemix, aardappelsticks, kouseband en selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken.Zout naar smaak toevoegen. Bladerdeeg:
De hardgekookte eieren in plakjes snijden; de vulling op het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop en vervolgens het deeg dichtvouwen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg. Oven:
De pastei in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.

Previous post:

Next post: