Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten pekingeend sranang surinaams chinese pekingeend

surinaams recept en recepten pekingeend sranang surinaams chinese pekingeend

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten pekingeend sranang surinaams chinese pekingeend
2 eetlepels honing
500 gram eendenborstfilet
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vijfkruidenpoeder (5 spicepowder)
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)

Eendenbrostfilet in langwerpige stukken snijden van bijv. 20x4cm; roer in een kom de Losie Foroe (marinade), sesamolie, vijfkruidenpoeder, honing en het citroensap door elkaar en voeg het aan het vlees toe tot het ondergedompeld is en marineer het 2-3 uur. Bak het daarna in de oven op 175-200 graden gaar. Snijd het vlees in reepjes. Marinadetip: in Suriname zet men het vlees
e
en dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt er hierdoor ook de marineertijd bespaart.

Previous post:

Next post: