Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten pinda bravoe pindasoep

surinaams recept en recepten pinda bravoe pindasoep

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten pinda bravoe pindasoep
250 gram Faja Lobi Pindakaas
150 gram Masterbeef
1 1/2 liter water
1 tak selderij
100 gram ham
5 pimentkorrels
1 laurierblad
500 gram kippenbouten
1 eetlepel margarine
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)

Kook de Mastrebeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Ham wassen, ontzouten en in blokjes snijden.
Margarine verhitten en de Masterbeef, de ham en de gehakte kippenbouten hierin gedurende 10 minuten bakken. Breng het water aan de kook, voeg hierna de gebakken
Masterbeef, ham en kippenbouten hieraan toe, alsmede 3 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de pimentkorrels, het laurierblad en de selderij; kook het geheel 45 minuten tot een goed bouillon. Schep hierna een deel van de bouillon, los de pindakaas daarin goed op en voeg het aan de soep toe, de soep nog 15 minuten op matig vuur door laten koken.

Previous post:

Next post: