Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten pom met quorn surinaams ovenschotel

surinaams recept en recepten pom met quorn surinaams ovenschotel

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten pom met quorn surinaams ovenschotel
Faja Lobi Pom (roerbakmix)
1 Madam Jeanette peper
6 stuks
Mixed Pickles
500 gram Quorn
5 bouillonblokjes
2 uien
10 eetlepels olie
2 tomaten
1 bosje selderij
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram doperwten
250 gram boter
4 1/2 eetlepels suiker
sap van 1 geperste sinaasappel
3 teentjes knoflook
1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)

Quorn:
Olie verhitten,
Quorn in stukjes snijden en hierin lichtbruin bakken; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 8 eetlepels Pom roerbakmix, de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de
Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom.
Pongtaya (pomtajer):
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide
Quorn hieraan toevoegen en het geheel goed mengen.
Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is

Previous post:

Next post: