Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten roti dalbhari roti gevuld met gele erwten

surinaams recept en recepten roti dalbhari roti gevuld met gele erwten

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten roti dalbhari roti gevuld met gele erwten
250 gram Gele Split Erwten
1 Madam Jeanette peper
500 gram zelfrijzend bakmeel
300 ml water
2 theelepels gemalen komijnzaad
100 ml olie
zout
2 theelepels Faja Lobi Knoflook

Vulling (gele erwten): De gele erwten wassen, daarna met zoveel water opzetten dat ze onder water staan en circa 30 minuten koken tot ze halfgaar zijn, ze mogen niet te zacht of papperig worden); hierna die laten uitlekken en in de mixer fijnmalen.
TIP: om de gele erwten sneller gaar te krijgen, kunnen ze een dag tevoren worden geweekt.
De fijngemalen erwten in een schaal overdoen en hieraan de komijnzaad, knoflook, peper en zout naar smaak toevoegen en vervolgens het geheel goed vermengen.

Deeg: Het water bij beetjes aan het bakmeel toevoegen en kneden tot er een stevig deeg is gevormd. Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een groot ei. vervolgens met de duim in elk balletje een grote kuil drukken en een volle eetlepel van de vulling erin doen, de vulling met de eetlepel goed tegen de deeg aandrukken; hierna de beide randjes van de deeg tegen elkaar drukken, de balletjes in een draaiende beweging dichtvouwen en op een met bakmeel bestoven folie omgekeerd leggen.
Na 5 minuten de balletjes met een deegroller uitrollen tot een mooie ronde pannenkoekvorm.
De rotiplaat of koekenpan heet maken, de roti aan een zijde even hierop bakken tot het lichtbruin is geworden, daarna deze zijde met olie besmeren; vervolgens hetzelfde doen met de andere zijde.
De roti aan beide zijden, met tussentijds enkele keren omdraaien, goudgeel bakken; de roti is gaar als die even bol gaat staan.

Previous post:

Next post: