Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten snesie agoe metie surinaams chinees varkensgerecht

surinaams recept en recepten snesie agoe metie surinaams chinees varkensgerecht

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten snesie agoe metie surinaams chinees varkensgerecht
500 gram varkenslende (filet)
boter
olijfolie
4 laurierblaadjes
100ml Chardonnay wijn naar keuze
1 potje (360ml)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
Bereidingswijze: Vlees:
Verwarm de oven op 200 graden.
Braad de varkenslende in een braadpan in 1 klontje boter en een beetje olijfolie in een paar minuten aan alle kanten mooi goudbruin; schenk hierover de Moksie Metie (marinade) en voeg tevens de wijn en de laurierblaadjes hieraan toe, dek het losjes af met een stuk nat gemaakt vervrij papier en zet het vlees 1 1/2 uur in de oven.
Haal het vlees uit de oven en laat het op een bord rusten.
Saus:
Maak vervolgens, zonder meer warmte, de saus in een pan af door al het kostelijke aanbaksel van de bodem los te steken, voeg hieraan een klontje boter toe en roer het geheel goed om.

Previous post:

Next post: