Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten stamppot van zuurkool met masterbeef

surinaams recept en recepten stamppot van zuurkool met masterbeef

by de man in de zorg on January 14, 2000

250 gram Masterbeef
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
500-750 gram aardappelen
300 gram zuurkool
zout
15 gram boter
2 tomaten
50 gram margarine
Bereidingswijze: Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in reepjes. Roerbak het in de margarine met de tomaten gedurende 5 minuten. Voeg toe 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix) en bak het enkele minuten door.
Proef de zuurkool en spoel het onder de koude kraan als de smaak te zuur is. Woel de zuurkool los met een vork. Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in stukken van gelijke grootte; bewaar de stukken onder water. Schenk ruim water in een pan; voeg de aardappelen en 1/2 theelepel zout toe. Leg de zuurkool op de aardappelen. Breng het water, met deksel op de pan, aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groente op een laag vuur tot ze gaar zijn (ca. 25 minuten). Prik in de aardappelen om te voelen of ze zacht zijn, (bij erg zure zuurkool kan dit iets langer duren). Giet de groente af en vang het kookvocht op in een kom. Stamp de aardappelen en de zuurkool door elkaar met een pureestamper. Roer de boter erdoor en maak de stamppot zo nodig wat smeuiger met een scheutje kookvocht of een scheutje uitgebakken vet van de masterbeef. Roer de masterbeef door de stampot.

Previous post:

Next post: