Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten tayer soep surinaams chinees

surinaams recept en recepten tayer soep surinaams chinees

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten tayer soep surinaams chinees
100 gram Masterbeef
50 gram gedroogde garnalen
1 groene peper
2 liter water
4 pimentkorrels
2-3 bouillonblokjes
1 laurierblad
uien
2 tomaten
25 gram margarine
1 droge vis
4-6 kwie kwie’s
selderij
1 kg Chinese tayer
Bereidingswijze: Het water aan de kook brengen. De vis wassen en in het kokend water doen. De pimentkorrels, de stukjes ui, de selderij, laurierblad en bouillonblokjes toevoegen. Op laag vuur 1-1 1/2 uur bouillon trekken in een gesloten pan. De geschilde, gewassen en in stukjes gesneden Chinese tayer bij de bouillon doen.
Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Bak het in de margarine met de geweekte garnalen, de stukken tomaat en wat ui, hierna aan de soep toevoegen. De vellen van de droge vis verwijderen. De kwie kwie’s afborstelen, opensnijden, ingewanden en kieuwen verwijderen en wassen in water met azijn; daarna die van binnen met wat zout en zwarte peper bestrooien en aan de soep toevoegen. Eventueel water toevoegen als de soep te dik is. Op smaak afmaken met fijngesneden selderij..

Previous post:

Next post: