Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten telo gebakken cassave met bakklejauw

surinaams recept en recepten telo gebakken cassave met bakklejauw

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten telo gebakken cassave met bakklejauw
mespuntje trassie
400 gram Cassave
2 theelepels tomatenpuree
2 tomaten
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
Olie
400 gram Faja Lobi Bakkeljauw
2 takken selderij

Cassave 15 minuten in ruim water gaar koken.
Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om;de helft van de bakkeljauw aan de gekookte cassave toevoegen en het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen. In porties verdelen en serveren met de andere helft van de bakkeljauw.

Previous post:

Next post: