Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten tenoba gevulde cocoskoek

surinaams recept en recepten tenoba gevulde cocoskoek

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten tenoba gevulde cocoskoek
500 gram witte broodmix
250-300 gram cocos (gemalen)
3 theelepels rode kleurstof
215 gram suiker
2 volle eetlepels volle melk
bloem
Bereidingswijze: Vulling:
De gemalen cocos, suiker, melk en kleurstof goed mengen en op zacht vuur koken totdat de suiker geheel gesmolten is. Deeg:
Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg rijzen; verdeel de deegmassa in 3 grote balletjes en rol de balletjes met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Verdeel vervolgens de vulling over het uitgerolde deeg en vouw deze daarna 3 keer om en om in de vorm van een stokbrood. Plak de uiteinde dicht met iets water en bestrooi het lichtelijk met de bloem. Bak de Tenoba in 15-20 minuten lichtbruin in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 150-200C; uit de oven halen, wikkelen in een natte theedoek en 5 minuten laten afkoelen. Snijd de Tenoba in plakjes in een dikte van 2-3 cm.

Previous post:

Next post: