Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten tjauw min moksie gemengd noodle miegerecht

surinaams recept en recepten tjauw min moksie gemengd noodle miegerecht

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten tjauw min moksie gemengd noodle miegerecht
500 gram Tjauw-Min Mie
5 eetlepels Faja Lobi Bami (roerbakmix)
4 theelepels Exotimex Knoflook
1 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
2 stengels prei
1 stuk wortel (winter-)
1/2 ui
250 gram kipfilet
3 eieren
olie
olie

Bereiding van de kip:
Snijd de kip in lange stukken van bijv. 20×4 cm en verdeel het in 3 gelijke delen voor de 3 verschillende marinade’s; per deel marineren met een marinade.Vervolgens het vlees in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. De eieren in 3 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen. Marinadetip: in Suriname wordt het vlees een nacht tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Bereiding van de tjauw-min:
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten snel gaar koken, daarna direct wassen met koud water en laten uitlekken. Fruit de ui, knoflook en de peper in 13 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en de winterpeen in reepjes gesneden, goed omscheppen en vervolgens de bami (roerbakmix) toevoegen. Het geheel enkele minuten roerbakken, de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren en de tauge toevoegen en goed omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: