Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten tjauw min surinaams chinees noodle miegerecht

surinaams recept en recepten tjauw min surinaams chinees noodle miegerecht

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten tjauw min surinaams chinees noodle miegerecht
4 theelepels Exotimex Knoflook
5 eetlepels Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
1 Madam Jeanette peper
500 gram Tjauw-Min Mie
5 eetlepels Faja Lobi Bami (roerbakmix)
250 gram broccoli
1 stengel prei
1 stuk wortel (winter-)
1/2 ui
250 gram kipfilet
3 eieren
olie

Bereiding van de kip:
5 eetlepels Moksie Metie (marinade) aan de kip, in lange stukken gesneden van bijv. 20×4 cm, toevoegen en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. De eieren in 3 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen; de broccoli in 1 eetlepel olie 2-3 minuten roerbakken en afscheppen.
Marinadetip: in Suriname wordt het vlees een dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Bereiding van de tjauw-min:
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten snel gaar koken, daarna direct wassen met koud water en laten uitlekken. Fruit de ui, knoflook en de peper in 13 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en de winterpeen in reepjes gesneden, goed omscheppen en vervolgens de bami (roerbakmix) toevoegen.
Het geheel enkele minuten roerbakken, de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; het laatste minuut de eieren en de broccoli toevoegen en goed omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: