Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   surinaams recept en recepten zalm de luxe

surinaams recept en recepten zalm de luxe

by de man in de zorg on January 14, 2000

surinaams recept en recepten zalm de Luxe
6 eetlepels Faja Lobi Pom (roerbakmix)
1 Madam Jeanette peper
Kotomisi Rijst
1 kopje water
olie
4 takken selderij
zout
1 theelepel tomatenpuree
bloem
1/2 ui
1 tomaat
700 gram (3 stuks) zalmmoten
3 teentjes verse knoflook

Zalm van vel ontdoen en in blokjes snijden, wassen en met bloem besmeren; ruime hoeveelheid olie verhitten en de zalm hierin goudbruin bakken en daarna afscheppen.
14 eetlepels olie verhitten en hierin de ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten; tomatenpuree en Pom (roerbakmix) toevoegen, het geheel goed omscheppen en na enkele minuten de zalm en de selderij toevoegen en goed omscheppen. Voeg vervolgens het water toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur zachtjes sudderen; de laatste 2 minuten de tomaat, in stukjes geneden, toevoegen. Zout naar smaak toevoegen.

Previous post:

Next post: