Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tapas recept en recepten garnalen in knoflooksaus

tapas recept en recepten garnalen in knoflooksaus

by de man in de zorg on January 7, 2000

tapas recept en recepten garnalen in knoflooksaus
(4-6 personen)

300 gr grote rauwe garnalen
grof zeezout
6 eetlepels olijfolie
4 grof gesneden teentjes knoflook
1 gehalveerde gedroogde rode peper zonder zaadjes
1/2 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel fijngesneden peterselie
zout

Verwijder de kop van de garnalen, bestrooi de garnalen met grof zout en laat dit ± 10 minuten intrekken.
Verhit de olie en bak de knoflook en de rode peper hierin tot de knoflook lichtbruin is.
Voeg de garnalen toe en bak ze op middelhoog vuur al roerend ± 3 minuten tot ze roze kleuren.
Voeg het paprikapoeder, de peterselie en eventueel zout toe.
Serveer de garnalen direct met brood om de kruidige olie op te deppen.

Previous post:

Next post: