Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tapas recept en recepten gevulde knoflookchampignons

tapas recept en recepten gevulde knoflookchampignons

by de man in de zorg on January 7, 2000

tapas recept en recepten gevulde knoflookchampignons
12 middelgrote champignons
citroensap
30 gr boter
4 geperste tenen knoflook
1 eetlepel cognac
4 eetlepels oud broodkruim
3 eetlepels fijngeknipte peterselie
zout, versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200°C.
Veeg de champignons schoon, breek de steeltjes eraf en hak ze fijn.
Besprenkel de champignons met citroensap.
Bak de knoflook heel kort in 15 gr boter (laat ze niet kleuren), voeg de gehakte stelen toe en bak ze kort mee.
Roer er van het vuur af de cognac, het broodkruim en de peterselie door en breng op smaak met zout en peper.
Zet de champignons in ovenschaaltjes en vul ze hoog op.
Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en bak de champignons in ± 12 minuten goudbruin.
Ook lekker met oesterzwammen

Previous post:

Next post: