Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tapas recept en recepten higadillos al jerez

tapas recept en recepten higadillos al jerez

by de man in de zorg on January 7, 2000

tapas recept en recepten higadillos al jerez
(4-6 personen)

400 gr kippenlevers
3 eetlepels boter
zout, peper
3 fijngesneden sjalotten
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringen
2 eetlepels bloem
2 dl kippenbouillon (van tablet)
3 eetlepels droge sherry (Fino)
50 gr ontpitte groene olijven in plakjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Maak de kippenlevers zorgvuldig schoon en snijd ze doormidden.
Verhit de boter en bak de kippenlevers snel aan alle kanten bruin.
Neem de levers uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm.
Bak de sjalotten en de rode peper ± 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de bloem toe en bak die ± 2 minuten mee.
Roer de bouillon en de sherry erdoor en laat de saus op zacht vuur ± 8 minuten tot een vrij dikke saus koken.
Breng de saus met zout en peper op smaak.
Leg de levers in de saus en warm ze nog ± 3 minuten mee.
Roer de olijven en de peterselie erdoor.

tapas recept en recepten higadillos al jerez
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: