Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tapas recept en recepten mejillones cantabria

tapas recept en recepten mejillones cantabria

by de man in de zorg on January 7, 2000

tapas recept en recepten mejillones cantabria
(4-6 personen)

2 eetlepels olijfolie
3 fijngesneden sjalotten
100 gr rauwe ham in dunne reepjes
1 eetlepel bloem
1 1/2 dl witte wijn
1 theelepel mosterd
2 eetlepels grofgesneden kervel
zout, peper
1 kg schoongemaakte mosselen

Verhit de olie in een grote pan en bak de sjalotten en de ham hierin zachtjes ± 10 minuten.
Voeg de bloem toe en bak die 2 minuten mee.
Roer de wijn, de mosterd, de kervel, (zout) en peper erdoor en laat alles op zacht vuur 5 minuten stoven.
Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen op hoog vuur ± 5 minuten tot ze opengaan.
Schud de mosselen tijdens het koken 3 keer om.
Serveer de mosselen met de saus.

Previous post:

Next post: