Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tapas recept en recepten mini tapasbuffet

tapas recept en recepten mini tapasbuffet

by de man in de zorg on January 7, 2000

tapas recept en recepten mini tapasbuffet
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
3 eetlepels met piment gevulde olijven
1 blikje tomaatstukjes (inh. 400 gr)
peper, zout
150 gr gemengde sla
4 eetlepels kruidendressing (kant-en-klaar, koelvers)
1 kant-en-klare tortilla (koelvitrine)
6 garnalenkroketten (diepvries)
frituurolie
toefjes peterselie
1 foliepakje gebraden gehaktballetjes (inh. 200 gr, koelvitrine)
1 citroen in partjes

Verhit de olie en fruit de knoflook hierin.
Snijd de olijven in plakjes en voeg ze samen met de tomaatstukjes toe.
Laat de saus ± 5 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
Vermeng de sla met de dressing.
Verwarm de tortilla in de oven volgens de aanwijzingen en snijd hem in putjes.
Verhit de frituurolie en frituur de garnalenkroketjes hierin.
Frituur de peterselie 1/2 minuut mee en laat op keukenpapier uitlekken.
Verwarm de gehaktballetjes volgens de aanwijzingen op het pak.
Schep de tomatensaus in een kom, zet deze op een schaal en leg de gehakt-balletjes en de tortillapuntjes eromheen.
Leg de kroketjes op een schaal en garneer ze met de partjes citroen en de gefrituurde peterselie.
Geef de salade erbij.
Zet er eventueel schaaltjes met gemarineerde olijven, ansjovisrolletjes, Spaanse kaas (bijvoorbeeld Manchego) en rauwe ham (bijvoorbeeld Serranoham) bij.
Lekker met warm stokbrood en gezouten boter.

tapas recept en recepten mini tapasbuffet
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: