Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tapas recept en recepten mosselen in kervelsaus met rauwe ham

tapas recept en recepten mosselen in kervelsaus met rauwe ham

by de man in de zorg on January 7, 2000

tapas recept en recepten mosselen in kervelsaus met rauwe ham
(4-6 personen)

2 eetlepels olijfolie
3 fijngesneden sjalotten
100 gr rauwe ham in dunne reepjes
1 eetlepel bloem
1 1/2 dl witte wijn
1 theelepel mosterd
2 eetlepels grofgesneden kervel
zout, peper
1 kg schoongemaakte mosselen

Verhit de olie in een grote pan en bak de sjalotten en de ham hierin zachtjes ± 10 minuten.
Voeg de bloem toe en bak die 2 minuten mee.
Roer de wijn, de mosterd, de kervel, (zout) en peper erdoor en laat alles op zacht vuur 5 minuten stoven.
Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen op hoog vuur ± 5 minuten tot ze opengaan.
Schud de mosselen tijdens het koken 3 keer om.
Serveer de mosselen met de saus.

Previous post:

Next post: