Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tapas recept en recepten spaanse gehaktballetjes uit rioja

tapas recept en recepten spaanse gehaktballetjes uit rioja

by de man in de zorg on January 7, 2000

tapas recept en recepten spaanse gehaktballetjes uit rioja
4 stukjes oudbakken stokbrood
1 dl Spaanse rode wijn
750 gr lamsgehakt
1 ei
1 eidooier
3 fijngesneden teentjes knoflook
3 eetlepels gehakte peterselie
zout en (versgemalen) peper
2 eetlepels olijfolie
1 ui in dunne reepjes
1 glas cognac
2 1/2 dl gevogeltefond
1 dl tomatensaus (fles)

Week het stokbrood ± 15 minuten in de wijn.
Maak het lamsgehakt aan met het ei, de eidooier, de knoflook, de peterselie en het geweekte, uitgeknepen stokbrood en breng op smaak met zout en peper.
Laat het gehakt in de koelkast ± 30 minuten rusten en rol het daarna tot balletjes van ± cm doorsnede.
Verhit de olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Doe de uireepjes erbij en bak ze op halfhoog vuur ± 5 minuten mee.
Zet de afzuigkap uit. Giet de cognac in de pan, steek hem aan en laat uitbranden.
Giet de fond en de tomatensaus bij de gehaktballetjes en breng het geheel aan de kook.
Laat de balletjes, met het deksel op de pan, op laag vuur ± 30 minuten stoven.

Previous post:

Next post: