Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tenenkrommend

tenenkrommend

by de man in de zorg on November 15, 2008

tenenkrommend
Onlangs was mijn leidinggevende boos…erg boos. Er was waarschijnlijk een foutje gemaakt met de medicatie en ja…. ja dan blijkt die leidinggevende van mij een hele boze leidinggevende te worden. Terecht; zeer terecht; want om eerlijk te zijn; elke fout die gemaakt word is er een teveel. Ja; ik kan het goed begrijpen dat zij zo reageerde en ja ik baal er ook van als er fouten gemaakt worden. Ik besef ook heel goed dat zorg mensenwerk is en ja dat fouten kunnen gebeuren; waar mens en zorg samenkomen. Boos was zij en terecht; maar achteraf bleek dat het medicijn wel gegeven was aan de juiste persoon; en ook afgetekend was; maar dat mis cummunicatie de oorzaak was van de boosheid. Medicatie en medicatie fouten…kleine inbreng…ik heb een veel grotere hekel aan medicatie fouten dan haar.

Op mijn afdeling zitten ze er terecht boven op; en ja; niet dat je gestresst rondloopt bij het medicatie delen; maar er word wel gehandeld mocht ; mocht er iets fout wezen. Je heb als medewerker problemen en problemen; maar bij medicatie fouten heb je hele grote problemen. Elke fout word gelukkig bij ons gerapporteerd en ja; niet verzwegen. Openlijk uitkomen voor fouten en ja; altijd kritisch kijken en handelen naar het medicatie delen. Wat kan beterder. Een fout…hoe stom ook; meld altijd; en ja er word altijd; altijd gemeld….

Kreeg onlangs een mail. Dat er soms wat fouten zaten in mijn gekrabbel op de weblog. Soms tenenkrommend; en ja; ook in dit stukje zal wel regelmatig een fout zitten. Een logje; in een kwartiertje in elkaar gescheven; met ja….veel schrijffouten; sorry. Dit stukje zal vandaag zo’n duizend keer gelezen worden en ja; blijft twee dagen staan. Tweeduizend mensen die denken… “wat schrijft die manindezorg.nl” toch met veel fouten. Sorry hiervoor; 1 kwartiertje heb ik voor m’n logje; in kladblok. Dat programma zit ergen s in je windows verborgen en ja; ik denk niet dat je het ooit gebruikt heb. Kladblok kan veel; zeer veel en werkt makkelijk. Neen niet geschreven in word en met de spellingscontrole erovereen. Word vind ik ingewikkeld en knip en plak in van word naar mijn log…. ja dan is er iets met de letters en opmaak; en ben ik buiten spellingscontrole nog langer bezig op mijn log. Ga ik dat doen; dan zal de tijd die ik bezig ben met deze stukjes die r altijd zijn om de dag; oplopen; en ja; er is meer in het leven dan alleen een weblog; waarbij ik mijn werk en priveleven open en bloot vertel.
Maar tenenkrommende lezers; geloof me….. in dit stukje zullen minder taalfouten staan dan in de meeste zorginstellingen verzwegen fouten….klein of erg kleine fouten.

Previous post:

Next post: