Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Thermoding.

Thermoding.

by de man in de zorg on January 17, 2005

thermoding
Thermoding; zie ook 14-02-05!!
Hoera we hebben er eentje; een superthermometer. Wel als afdeling zelf gekocht; best wel erg duur. Stond wel op de begroting; maar welke. Maarja we hebben nu gelukkig zo’n ding. Twee lampjes en drukken, cirkeltje en je heb de temp.
Werkt wel. Zeker beter dan zo’n onding van Braun. Links en rechts was er erg veel verschil soms. Ja; bij 38,5 doe je wat. Mete je rechts dan was het bijvoorbeeld 38.2. Oke niks aan de hand. Deed je rechts meten was het 38.7 en ging je er wat aan doen.
Ondingen. Dus nu hebben we zo’n ding. In de nacht heb ik er wel goede ervaringen mee. Bewoners die pijn hebben met draaien hoef je niet te draaien. Ook bij bijvoorbeeld een (onrustige) psychogeriatrische bewoner zou dit ding wel werken. De bewoner kan gewoon blijven slapen.
En laten we eerlijk wezen; welke bewoner zit erop te wachten om voor een tussen door controle een thermometer in de billen te krijgen? Geen enkele bewoner toch?
<img src=”http://home.wanadoo.nl/johanenkelly/0700.gif” mce_src=”http://home.wanadoo.nl/johanenkelly/0700.gif” alt=”” />
Vertrouw je ding?
Tis rustig op de afdeling. Keep wel controles gehad en op zichzelf vond ik het wel werken. Ik heb hem ook gebruikt tijdens onze griepgolf waarover ik eerder heb geschreven.
Zeven bewoners ziek. Met een normale Florence Nightengale thermometer zijn deze controles een tijdrovende bezigheid. Ook voor de bewoner niet prettig. Voelen zich al zo rot en dan nog dat gehannes met het tempen. Met dit ding was het in een minuut of tien gedaan.
Kad geen koortsbewoners; kwam doordat ik het apparaat niet snapte of omdat het ding gewoon goed werkte. s ‘avonds hadden de bewoner rectaal lage of gewone temperaturen. Gaat er wel vanuit dat dit ding dus goed werkt.
Tis duur; 69 euro. Koop je twee van die dingen kosten ze evenveel als drie van die onbruikbare Brauns; die nog erg veel gebruikt worden.
Wat moet je nou met zo’n onbruikbaar oording? In je tuin gebruiken voor een errug klein kuiltje voor bloemzaadjes te maken?
Ik gaat het hiermee de komende tijd proberen. Mocht dit niet werken(waar ik niet vanuit gaat) heb je in ieder geval nog een lampje om thuis de meterstanden op te meten in de altijd te donkere kelderkast.
Oke zonder onzin.
Mijn zoco’s hebben dit apparaat gekocht. Mijn erg zuinige zoco’s die pas iets gaan kopen als ze er honderd procent van overtuigd zijn dat iets goed werkt; en als zij dit ding kopen kan ik er vanuit gaan dat het een goed ding is wat zeker wel !! goed werkt. Zal hij niet werken dan zal dit waarschijnlijk komen door een verkeerde toepassing van handelen bij dit apparaat.

Even de oficiele product informatie.
De Thermofocus thermometer is de eerste thermometer in de wereld waarbij er metingen gedaan kunnen worden zonder direct lichamelijk contact. Hij maakt daarentegen gebruik van een infrarood licht straal vanaf een afstand van ongeveer 1 cm van het voorhoofd of de navel van de patient.
Dit heeft vele voordelen:
Hygienisch
Geen besmettingsgevaar
Meeting eenvoudig bij slapende of tegenwerkende patient.
Veilig ( geen glas, geen laserstraal )
Uiterst precies tijdbesparend
Kostenbesparend ( geen dure lensfilters )
Geen onderhoud geschikt voor mens en dier
10.000 metingen met 4 AAA penlite batterijen
Teperatuur personen

Gebruiksaanwijzing.
Voor gebruik :
Stop de batterijen in de Thermofocus.
U kunt zelf de gewenste graden °F of °C instellen:
-Laat de thermometer 30 sec rusten
-Druk vervolgens gedurende 8 seconden op de ON toets om over te switchen van C ° naar F ° en vice versa.
De Thermofocus en de te meten patient moeten stabiel zijn en in balans met hun omgeving bij een minimum temperatuur van 16 °.
Vermijd elke vorm van tocht tijdens het gebruik.
Na gebruik altijd het beschermkapje terugplaatsen om de lens schoon te houden.
Gebruik:
Verwijder het beschermkapje door deze een slag te draaien.
Druk op de ON toets en wacht tot het woord ready verschijnt.
Druk nogmaals op dezelfde ON toets en houd deze ingedrukt.
Richt de thermometer loodrecht op het midden van het voorhoofd.
Zorg ervoor dat op het mikpunt de 2 rode (en 100% veilige) lichtbundels in een punt samenkomen.
Laat dan de ON toets los en houd de thermometer stil, totdat het licht stopt met knipperen.
De temperatuur verschijnt op de display.
Meer info www.thaly.nl (kun je ook geloof ik online bestellen)

Previous post:

Next post: