Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Thermoonding

Thermoonding

by de man in de zorg on February 14, 2005

14-02-05
termo onding
Op 17 januari schreef ik over ‘n fantastisch iets; een thermoding.
Sorry; kep hem thuis maar ik heb iets raars ondenkt.
Was thuis ziek en ik tempte me rectaal. Shit 38.6. Ja, ik voelde me al rot. Misschien heb ik het mis; temp me met die fantaschische thermoding. Ik lat me tempen volgens voorschrift van het apparaat en laat mijn vriendin me tempen.
Als ik een ding zeker weeet is dat mijn vriendin goed met dingen om kan gaan.
Ohh…….was het antwood; je dacht zeker een dagje achter je computer te gaan uitzieken; Weetje je gaat maar werken. Het is 37.0.
Ja ja ik geloof er geen bal van. Doe het nog eens; Zij tempt met dat thermoding; 36.8. Nog beter hoor ik. Oke je zal el iest fouts hebben gedaan. Doe het nog eens. 37.3.
Mij vraag is waar zou je op vertrouwen bij een bewoner met koorts, op je thermoding; 37.0; 36.8; 37.3; binnen vijf minuten? Of op de Florence Nightengale thermometer; als je weet dat 38.5 actie is met mediacatie en 38.4 niet? Bij ‘n bewoner moet je zeker weten dat de temp die je verkrijg juist is en niet een ongeveer temp
Weetje; ik vertrouw dat thermoding net zoveel als die oorthermometer van Braun. Oke met het voordeel dat er een lampje opzit; toch handig voor in de meterkast.

Previous post:

Next post: