Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   thuis

thuis

by de man in de zorg on July 9, 2008

thuis
Ja; toch wat anders deze eerste serie nachten die ik nu draai op de afdeling pg. Zeker ten opzichte van de somatische afdeling waar ik vandaan kwam. Was het daar soms een complete houseparty qwa bellen in de nacht; is het hier meer…. ja;…. achter mensen aanlopen die s’nachts gezellig aan de wandel zijn op de efdeling. Probeer ze dan wijs te maken dat het nacht is; maar daar geloven ze weinig van dan. Ja; met mooite krijg ik ze wel terug in bed; maar soms… ja; het is dag voor ze en willen ze niet meer terug.
Ook de verschoning in de nacht is weg. Een doorslaapbeleid wat er word gevoerd. Je kijk wel; voelt wel; maar gaat ze niet onnodig wakker maken. Beterder ook; de nacht is voor te slapen; en niet een of ander vervelende witte rakker aan je bed te krijgen die je wakker maakt. De nachten op pg; zo idioot anders dan waar ik vandaan kwam.

Neen; voor mij nu iets meer dan een maand pg. Een enorm grote overstap na zeven jaar somatiek; en nu op weg richting kleinschalig wonen; koken en wat al niet meer. Nu eerlijk bekijkend na een maand te hebben geklootzakt op de afdelig waar ik nu werk ; een goede keus; een zeer goede keus als ik eerlijk mag zijn. Vooropgesteld dat waar ik vanaadn kwam een leuke tijd heb gehad; met collega’s en bewoners. Maar toch; het is heel prettig werken met collega’s die op dezelfde manier naar zorg kijken als ook ik. Ehhhhhm…. de gedachte omtrend zorg op de afdeling waar ik werk is gewoon goed; en daar voel ik me prettig bij. Voor wie deze krabbels al een langere poos lezen; het was voor mij soms wel eens best wel soms te vaak mens erger je nieten. Tis wel drukker; pg; en ja; he is goed ren je rotten ten opzichte van de zorgtoko waar ik werkte. Daar viel de zorg een beetje stil rond twee uur in de middag. Hier is het de gehele dag druk en een groot circus. Maar toch; een maand pg. Een maand na de grote overstap op weg naar kleinschalig wonen; besef ik voor mezelf dat ik een zeer goede keuze heb gemaakt; al hoewel deze keuze iet makkelijk was. Werk op en leuke afdeling; werk met een zeer prettig team en ja; ik voel me er best wel thuis.
Achteraf; ja achteraf had ik dit wel…. neen; laat maar, ik ben blij dat ik dit heb gedaan.
tot oneven

Previous post:

Next post: