Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Tijd is tijd

Tijd is tijd

by de man in de zorg on February 17, 2006

tijd is tijd
Neen ik ben zo niet…tijd is voor mij niet altijd tijd. Tuurlijk, ook ik besef dat ook de zorg bij mij vier en twintig uur ?er dag doorgaat en dat er ook vier en twintig uur per dag een gediplomeerde is; maar toch.
Tijd is voor mij niet altijd tijd. Tijd is dat ik wel excact op tijd binnenkom. Nooit tien minuten eerder. Neen, dat bakje koffie en die peuk rook ik thuis wel. Dus excact op tijd ben ik er. Maar daarintegen tijd is tijd, bij het wegggaan en tussendoor. Ja; daar neem ik het niet zo nauw mee.
Bij de zorg aan het bed niet en ook als ik zorg aan het verlenen ben en het is bijvoorbeeld (etens) pauze ook niet.
Neen, ik maak mijn werk af en hoewel het overgenomen kan worden..drink of eet ik wat later dan maar.
Ook in de avond niet.
Daarlijk werken en ook daar is tijd niet altijd tijd. Ik ga naar huis als mijn zorg af is. Ik wil naar huis gaan met het idee dat ik netjes heb gewerkt en de bewoners goed of naar beste kunnen heb verzorgd.
Mocht er aan het einde van mijn dienst wat gebeuren; een “ongelukje bij een bewoner”; dan help ik mijn maatje nog even of ga ik gewoon door tot het klaar is. Met zijn tweeen is dat zo gedaan. Prettiger voor de bewoner en prettiger voor mijn collega. Neen, dan is het niet van; het is tijd en ik ga nu naar huis.
Ook niet bij een dagdienst, dat ik tien minuten voor tijd al geheel aangekleed sta om weg te gaan.
Neen; ik besef maar al te vaak dat ik veelal de laatste ben of een van de laatste.
Weet niet hoe het kom; zal het aan mentaliteit liggen of aan collegialiteit; of kan en zal ik hier op mijn log daar maar geen antwoord op geven…..
Neen; tijd is tijd als pas mijn zorg is gedaan; goed gedaan en ik met een goed gevoel; van het geen dingen (lees zorg) laten liggen die ik (nog) had kunnen doen; naar huis kan gaan. Ondanks dat ik besef dat ook ik in een vier en twintig uurs verpleeghuis/zorginstelling werk!

Previous post:

Next post: