Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tijd

tijd

by de man in de zorg on October 9, 2008

tijd
Neen; om eerlijk te zijn loopt het nog niet echt super; en ja; dat hadden we ook verwacht. Tijd hebben we nodig; tijd hebben we en zal er gemaakt moeten worden om zo’n nieuw project van kleinschalig wonen te laten slagen. Ik verwacht van mezelf ook niet en van mijn zorginstelling dat alles morgen super loopt; dat alles gaat zoals het gaat en moet.
Denk je dat; en kan je niet omgaan met deze enorm grote veranderering dan verlies je het. Verlies je het qwa motivatie en ja; de hoop dat die enorm berg van veranderingen morgen opgelost zijn en dat alles goed loopt.
Ik wist toen ik in juni de overstap maakte van pg; naar nu dit project dat het niet makkelijk zou worden; dat er enorm veel van mij gevergd zou worden en dat ook ik tegen duizend en een dingen aan zou gaan lopen; misschien nog wel meer. Ik wist dat ik niet in een gespreid bedje zou komen en dat het vooal veel aan klootzakken zou gaan worden. Vallen; vallen; vallen en opstaan. Zoeken naar het juiste, zoeken naar het beste, voor mijn bewoners.
Niet makkelijk en ja ik merk dat ik enorm sta te tobben nog. Een voordeel; een ieder is nog net zo bezig zoals ik. Ook mijn collega’s lopen tegen dingen aan; op zoek naar beterder. Tijd heeft een ieder nodig…… om te wennen. Mijn bewoners; ikzelf mijn team en ja….velen.
We klootzaken voorlopig nog even goed verder op weg naar iets moois en goeds voor onze bewoners; en ik besef dat het niet altijd “rozengeur en manenschijn” kan en zal wezen; maar we werken er kijkhard aan…. maar dat heeft tijd nodig. Niet morgen; niet aankomende week….. misschien wel maanden. Maar toch; je ziet stukje bij beetje vooruitgang en je ziet een enorme motivatie van team en andere mensen. De schouders eronder; bij dit nieuwe project. Een lange weg nog te gaan…. ik weet zeker dat het goed zal gaan draaien…..maar nog niet morgen
tot oneven

Previous post:

Next post: