Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Tis slecht ik weet het

Tis slecht ik weet het

by de man in de zorg on January 5, 2006

Tis slecht ik weet het
Ben vandaag vrij. Lekker. De Kerstspullen heeft m’n vriendin al binnen weggehaald en ik; ik ben buiten bezig geweest. De Kerstverlichting uit de coniferen gehaald buiten en die knipperlampen die over de schutting heenliepen opgerold. Donker en ongezellig is het weer in de tuin.
Was lang bezig en ik stak mijn zoveelste sigaret van de dag op.
“Roken is dodelijk stond erop”.
Ja; ook ik rook nog. Niet gestopt met nieuwjaar. Waarom? Tuurlijk het is slecht voor me en ook ik weet dat ik beter zou kunnen stoppen. Maarja; als je er voor 99,999 procent achter staat en 0,001 procent niet…dan verlies je het denk smoesje.
Ben gisteren aan de wandel geweest.; in het park; lekker veel gezonde lucht inademen; doet je goed.
Grote bomen en veel groen aan de rand van mooi Hoogvliet. Tis niet verkeerd wonen in Hoogvliet.
Ik las gisteren op een pakje sigareten dat roken long en darmkanker veroorzaakt.
Ach…zei smoesje; ik weet het wel maar ja….waarom zou ik het laten…….
Tuurlijk is roken slecht voor me; ook in 2006 en ooit…ooit zie smoesje stop ik. Ja; als ik dood ben misschien. Neen; als ik neen we een kind zouden hebben of m’n vriendin zwanger zou wezen; ik stop! Absoluut!
Naja; dus ik stond vanmiddag in de tuin de Kerstrommel af te halen.
Wil je nog even boven de ramen lappen vroeg mijn vriendin me. Tuurlijk; de gek met hoogtevrees klom zijn ladder op. Kijk om met heen met een peuk in m’n mond en lees op het pakje “roken verouderd uw huid”. Naja; lelijk ben ik toch al; dacht smoesje.
Mooi uitzicht vanaf de ladder. Kijk met een peuk in mijn mond om me heen. Ja; roken is inderdaad slecht voor me. Zonder die sigaret zou ik veel gezondere lucht inademen in mooi Hoogvliet.
De buren; de shell; fakkelden vandaag weer eens.

Previous post:

Next post: